Πώς θα περιποιηθείς μόνο σου τη γενειάδα σου

Μένεις στο σπίτι, δεν μεταμορφώνεσαι όμως στον «Ναυαγό» Τom Hanks.


Όταν κάποια στιγμή η καραντίνα λάβει τέλος και η πανδημία του κορονοϊού μπει σε τροχιά ύφεσης, θα βγεις επιτέλους στον έξω κόσμο να κάνεις όλα αυτά που πριν από λίγες ημέρες θεωρούσες δεδομένα. Όπως για παράδειγμα να επισκεφθείς τον κομμωτή/μπαρμπέρη για να σουλουπώσει τις τρίχες στο πρόσωπό σου. Μέχρι τότε όμως και όσο ο αυτοπεριορισμός καλά κρατεί, ανακάλυψε πώς μπορείς ο ίδιος να περιποιηθείς τη γενειάδα σου. Άλλωστε, κανείς -μα κανείς- δεν θέλει όταν τελειώσει όλη αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση να θυμίζει τον Tom Hanks στον "Ναυαγό".


Χτενίζεις

Το πρώτο βήμα είναι να χτενίσεις το μούσι, ώστε να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους και να τιθασεύσεις τις άγριες τρίχες, Έτσι θα έχεις ακριβή εικόνα για το σχήμα του, το πόσο μακριές ή κοντές είναι οι τρίχες και ποια είναι τα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.


Ψαλιδίζεις

Το δεύτερο βήμα αφορά το πρώτο στάδιο του σουλουπώματος. Για να ξεφορτωθείς ό,τι περισσεύει χρησιμοποιείς ένα ψαλίδι - καλό θα ήταν να έχεις και ένα χτενάκι που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι.


Τριμάρεις

Το δεύτερο στάδιο του σουλουπώματος και το τρίτο βήμα της διαδικασίας είναι το trimming. Εδώ θα χρειαστείς την κουρευτική μηχανή που θα σε βοηθήσει να οριοθετήσεις το σχήμα της γενειάδας σε λαιμό και μάγουλα σε ένα σχήμα U, που ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι περισσεύει το αφαιρείς με το trimmer και ολοκληρώνεις για καλύτερο αποτέλεσμα με ένα ξυράφι.


Ενυδατώνεις

Το τέταρτο και τελευταίο βήμα αφορά την ενυδάτωση και την καλή υγεία της τρίχας σου. Μην ξεχνάς λοιπόν τη χρήση ενός ειδικού λαδιού -beard oil-, που αποτελεί απαραίτητη "τροφή" για το μούσι σου, προκειμένου να ενυδατωθεί και να αναπτυχθεί.


Να σημειωθεί ότι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν οι τρίχες του προσώπου σου.

4 προβολές0 σχόλια
 

Subscribe Form

2373 022670

©2020 by Alex men's hair club. Proudly created with Wix.com